sofiiejonsson!

Celluiter

Jaa, vem hatar inte dom? Och tyvärr har nästan alla tjejer dem. Ca 90% faktiskt, oavsett kroppsform. 
Jag hade själv celluiter förra året innan jag började träna och jag hatade dom, hade också början till bristningar på låren.Men som tur är så har jag inte de längre och har inte haft på ett tag!

Så tänkte dela med mig av några tips för att få dem att försvinna!  lägg om kosten! Viktigt att ha en bra matsmältning och ämnesomsättning. Du vill inte ha för många fettceller eller för mycket slaggprodukter i kroppen som bidrar till celluliterna. Undvik mättat fett, salt, socker och feta mjölkprodukter. Byt även ut rött kött mot vitt kött. (Dvs fisk och kyckling) Fet fisk, nötter, frukt, grönsaker, bär och frön är bra! Dra även ned intaget av kaffe och framförallt alkohol.
  Torrborsta, tex innan du går in i duschen. Använd en vanlig duschborste för och borsta och massera ett tag. Detta får igång blodcirkulationen . Man borstar med andra ord ut dem. Gör detta regelbundet.

  Scrubba med scrubhandskar och scrubDå tar du  bort gamla hudceller, smuts, svett och andra beläggningar, än om du bara sköljer dig med tvål.

 Träna, träna, träna! - Givetvis. Kombinera med styrketräning och motionspass. Eller kanske bara en morgonpromenad, så vipps - är blodcirkulationen genast bättre. Men tänk på att regelbunden måttlig motion är bättre än stenhårda pass då och då. Bra anticellulitträning.

 
 Drick vatten!! Genom att dricka mycket vatten – helst ca 2 liter om dagen – hjälper du till att rena kroppen på toxiner. Vatten är det som bäst renar kroppen, och tar ut slaggprodukter.

 Sluta röka! Själv röker jag inte mer än på fest. Rökning gör huden oelastiskt och försämrar blodcirkulationen radikalt.
  Fuska med färg! Att få lite färg på benen gör att den gropiga huden blir mindre markant. Smörj in benen med brun utan sol och använd en hudlotion med lite skimmer i så blir intrycket att huden ser spänstigare ut. 
 
 Och slutligen - Smörj in och skrubba huden med kaffesump och olivolja. Sumpen skrubbar och koffeinet i sumpen stramar åt och piggar upp huden. Och olivoljan är en bra fuktivare åt huden. Gör detta varje gång du duschar och massera + skrubba på problemområdet i minst 10 minuter. Kan även användas i förebyggande syfte. 
 
 
 
 detta inte sker ju direkt, utan du måste kanske följa flera st av dessa råd under en längre tid och regelbundet för att få resultat!Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas